Water, sapjes en Dextro

Afgelopen zondag was geen doorsnee wedstrijd voor onze Dames 1. De dagen ervoor had meer dan de helft van het team al meegedaan aan de Batavieren race, wat betekent dat ze al flink wat kilometers hadden hardgelopen op weg naar Enschede, zowel midden in de nacht als in de hitte overdag, maar het ook hebben afgesloten met een feest op zaterdag avond – niet niks als je de dag erna om 8 uur in de trein moet zitten.

Gelukkig kreeg dit drukke weekend de dames niet klein. Vermoeid, maar met goede moed reisde iedereen af naar Delft voor de wedstrijd tegen Rotterdam. Er was onweer voorspeld, maar hier hebben we weinig van gemerkt door de brandende zon de hele middag. Goed ingesmeerd en met veel water, sapjes en dextro gingen we het veld op.

De wedstrijd begon goed voor Nijmegen: binnen vijf minuten stonden we 3-0 voor. Alle spelers uit de attack van de Kannibalz kon zich van zijn beste kant laten zien met mooie acties en plays. Nog vier goals volgden voordat Rotterdam het eerste doelpunt maakte. Rotterdam zou zich niet zo gemakkelijk gewonnen geven. Ze scoorden nog twee keer voordat Nijmegen weer een paar ballen in het doel legde – de stand ondertussen 9-3. In de laatste minuten van de eerste helft wisselden de goals elkaar continu af, wat leidde tot een tussenstand van 11-5.

De rust betekende even op adem komen in de schaduw en een nieuwe laag zonnebrand smeren. De tweede helft begon sterk met een goal voor Nijmegen maar daarna gelijk weer twee voor Rotterdam. De defenders moesten in deze helft meer aan de bak, maar lieten een aantal goede crashes zien en gelukkig waren er ook nog een aantal meesterlijke safes van onze goalie Silke. De goaltjes van Nijmegen en Rotterdam wisselden elkaar weer goed af resulterend in een eindstand van 16-10 voor Nijmegen (of 16-11 of 18-11, daar waren de meningen nog een beetje over verdeeld…).

Ondanks het drukke weekend en het zeer warme weer heeft Dames 1 een mooie wedstrijd laten zien en zelfs een overwinning binnen kunnen halen. Met een eindstand van 16-10/16-11/18-11 konden we eindelijk moe maar tevreden uitrusten – zoals te zien is op de foto.