Plottwists

Dames 1

Afgelopen zondag reisde Dames 1 in stijl af naar Rotterdam. Lang leve de “upgrade naar 1e klas kaartjes” van de NS! Het beloofde een warme zonnige dag te worden. Onze tegenstanders die dag waren de dames van Den Haag.

De wedstrijd begon. De eerste paar minuten waren er al een aantal turnovers geweest, maar nog geen goals. Den Haag scoorde in de 6e minuut het eerste goal van de wedstrijd. 1-0 Den Haag. Niet veel later scoorde Den Haag weer. 2 – 0 Den Haag. Na 8 minuten in de wedstrijd stond het 3 – 0 voor Den Haag. Het was duidelijk dat Nijmegen een flinke stap erbij moet zetten.

En die stap werd ook gemaakt! In de 10e minuut scoorde Nijmegen twee goals. De tussenstand na de eerste kwart stond op 4-2 voor Den Haag.
Onze Dames begonnen er goed in te komen. Dit resulteerde een fantastische combinaties, goede redefense, en fanatische draws. De pauze werd ingegaan met een score van 4-8 in het voordeel van Nijmegen.

Ook na de rust begon Nijmegen weer sterk. Na 45 minuten stond de stand 5 – 14. Den Haag kwam in het laatste kwart nog even flink terug en werd in drie minuten tijd 4 keer gescoord in het Nijmeegse goal. Gelukkig lieten onze dames het er niet bij liggen en kwamen in de laatste 10 minuten met nog wat fanatische acties.
Dit resulteerde in een eindstand van Den Haag 9 – 20 Nijmegen. Met bezweten, tevreden koppies kwamen de dames het veld af.

Den Haag bedankt voor de super intensieve en sportieve wedstrijd!

Volgend weekend spelen de dames tegen Rotterdam in Delft. Maar niet voordat er dat weekend natuurlijk de Batavierenrace wordt gelopen!

Heren

Afgelopen zondag voelden onze heren eindelijk weer (kunst)gras onder hun voeten. Na bijna een maand zonder wedstrijden was Wageningen Warriors de tegenstander. In de eerste seizoenshelft werd de zwart groene ploeg met 16-6 geklopt. Op papier dus een wedstrijd die Heren 1 niet mag verliezen. Maar de bal kan raar rollen…

De wedstrijd begon voorzichtig. Beide teams leken af te wachten en de eerste acties kwam pas op de helft van het eerste kwart. Nijmegen opende de score en brak daarmee de wedstrijd open. Wageningen was niet van plan deze wedstrijd zo maar op te geven en bood flinke tegenstand.  De wedstrijd bewoog beide kanten op en zo stond het tijdens de rust 4-4. De score uit de eerste seizoenshelft evenaren leek niet meer mogelijk, of er zou een donderspeech moeten komen.

En die speech, die kwam. Coach Luc zette in de rust zijn team op scherp en bracht focus en rust terug in het spel. De Kannibalz waren na de rust was een compleet ander team. De ene na de andere bal werd de aanval in gebracht door MVP Reinier die deze wedstrijd gebruikte om alvast voor de Batavierenrace te oefenen. De spelers uit Nijmegen hadden geen moeite om elkaar te vinden wat resulteerde in een groot aantal assist-goals. Wageningen probeerde het wel, maar kon niet meekomen in de wedstrijd.  Het was eenrichtingsverkeer naar het doel van de tegenstander, wat veelvuldig gevonden werd. Eindstand 17-6. De score van voor de winterstop was geëvenaard, tot tevredenheid van het team. Als onze heren deze lijn doortrekken dan kunnen ze Utrecht aankomende zondag over de knie leggen. Dan lijkt een plek in het finaleweekend zo goed als zeker!