Heren 2 vs Utrecht 2

Afgelopen zondag was het tijd voor heren 2 om zich te bewijzen. Met 13 minuten vertraging en met veel familie en vrienden langs de lijn begon het 11 man sterke team de wedstrijd tegen Utrecht 2.

Na een paar minuten kwamen de Kannibalz al op een voorsprong. In de vierde minuut was daar de eerste kans voor het thuisteam en deze aanval werd keurig afgemaakt door Reinier met de eerste goal. Het spel versnelde, want beide team waren aan elkaar gewaagd en gingen natuurlijk voor de overwinning. Niet veel minuten later volgde de gelijkmaker, maar dit bracht de Kannibalz niet van slag. Binnen 2 minuten na de gelijkmaker stond Nijmegen alweer op voorsprong en niet veel later volgde de eerste treffer van Eisenga dit seizoen en ging Nijmegen met 3-1 de tweede helft in.

Naarmate de zon meer ging schijnen gingen de Kannibalz steeds fanatieker spelen. Waar Eisenga de eerste helft al mee begon zet hij door naar de tweede helft. Na een paar minuten weten de Kannibalz door sterk teamwork en hard te werken de stand te brengen naar 4-1 en lijkt de overwinning al in zicht.

Na een korte break tussen de tweede en derde helft zijn beide partijen weer opgeladen en kan de wedstrijd weer beginnen. Deze break heeft Nijmegen duidelijk goed gedaan, want nog voordat alle supporters op scherp staan wordt de 5-1 gemaakt. In de derde helft laat Kai van zich zien en die bewijst dat het draait om teamwork en dat er binnen Heren 2 genoeg teamwork is. Met een prachtige assist van Kai scoort Daan Hermans de 6-1 en dit maakt Nijmegen zo goed als zeker de winnaar van de wedstrijd.

In de laatste helft moet Utrecht alles op alles zetten om nog kans te maken. Deze helft worden er dan ook verschillende timebreaks uitgedeeld voor beide kanten en deze spelvorm lijkt in het voordeel van Utrecht te zijn. Na een paar sterke counters die ook al in de derde helft te zien waren scoort Utrecht voor de tweede keer. Met nog 2 minuten te gaan raakt Joeri geblesseerd en dit betekent dat Nijmegen geen wisselspelers meer heeft. De heren zetten alles op alles om nog een extra goal te maken maar uiteindelijk wordt er afgefloten met een ruime overwinning van 6-2. Kannibalz Heren 2 mag terugkijken op een prachtige wedstrijd die zich kenmerkt door het sterke spel onderling waarmee zij duidelijk te sterk waren voor Utrecht. De volgende wedstrijd van het seizoen is in Utrecht tegen de Amsterdam Lions.