Bronco’s vs Delft

Afgelopen zondag stond de eerste wedstrijddag van de 1e divisie bij de heren op het programma. De Broncos, een aan de Keizerstad Kannibalz gelinieerd team komt hier in uit namens Nijmegen. In de eerste wedstrijd werd er op een zonovergoten middag gespeeld tegen de Barons uit Delft. Een team dat al jaren uit komt in de hoogste lacrosse divisie bij de heren. Toch waren de verwachtingen hoog bij het team uit Nijmegen en werd er na het eerste fluitsignaal meteen vol de aanval gezocht. De eerste face off was dan ook voor de Broncos en kort daarna de eerste goal. Een lange rush vanuit de verdedigende helft werd aan de andere kant van het veld gepromoveerd tot doelpunt. Kort daarna volgde de tweede goal waarna de rust in het spel iets meer terug kwam. Het tempo ging om laag aan beidde kanten en beidde goalies lieten zien aan het begin van het seizoen meteen scherp te zijn. In de tweede helft ging het tempo weer omhoog en dit resulteerde meteen in een paar grote kansen aan Nijmeegse zijde. De voorsprong liep op tot zes goals voordat Delft iets terug kon doen. Echter leek op dit moment de wedstrijd grotendeels gespeeld. Nijmegen domineerde het balbezit en voorkwam daarmee dat Delft terug in de wedstrijd kon komen. Eindstand 9-3. Volgende week spelen de Broncos tegen de Lions uit Amsterdam.