Kannibalz Dames weer in actie

Dames 2

Na een lange reis vol met koperdiefstal, nieuwsgierige mensen en de gevolgen van het ingaan van de zomertijd kwam Dames 2 eindelijk aan in Groningen. Oftewel: de trein was te laat, een heel stel mensen vroeg naar onze “schepnetjes” en er heerste de nodige slaperigheid, maar ze zijn er gekomen. Opgewekt en vol goede moed begonnen ze aan de wedstrijd tegen Phoenix Enschede.
En jawel, het eerste doelpunt van de wedstrijd was voor de Kannibalz! Daarna bleef het een tijdlang spannend, want de punten bleven gelijk opgaan. Na de 3-3 ging het helaas even wat minder en was de stand bij de rust 3-6. Maar de Kannibalz krijg je natuurlijk niet klein!
Na de rust pakten de dames het op en al snel stonden de scores weer gelijk. De dames van Phoenix wisten nog één punt te pakken, maar de rest was voor de Kannibalz. Op wat vervelende blessures bij de tegenstander na is het een mooie wedstrijd geworden en keerde Dames 2 met 8-7 winst – de allereerste overwinning! – huiswaarts.

Dames 1

Voor dames 1 was het afgelopen zondag dan eindelijk zo ver! De eerste wedstrijd na de winterstop. Helaas waren de twee voorafgaande wedstrijden gecancelled vanwege het koude vriesweer.
Gelukkig was dat dit weekend wel anders. Het zonnetje liet zelfs af en toe van zich zien! Ondanks het uurtje minder slaap, was het alle dames gelukt om zich niet te verslapen. De wedstrijd vond plaats in Den Haag en de dames moesten het opnemen tegen de nr twee van de poule namelijk de Amsterdam Lions.

Het eerste fluitje ging en de teams gingen goed tegen elkaar op. In de 4e minuut werd de eerste goal van de wedstrijd gemaakt. Een mooie assist van Linda Kuyf naar Bellie en zoo voorbij de goalie. 1-0 voor Nijmegen! De Lions lieten het hier niet bij zitten en kwamen flink terug. Halverwege de eerste helft was de stand 6 – 1 voor Amsterdam. Beide teams hebben flink geknokt, met hele mooie crashes van de verdediging, fantastische saves van onze goalie Silke en mooie acties in de aanval. Er werd nog een keer gescoord met een mooie feed van Ilse naar Bellamie. Na dit goal kwam er binnen 11 seconden opnieuw een goal voor Nijmegen dit keer door een drive van Ilse. De rust werd ingegaan met 12 – 3 voor Amsterdam.

Na de rust gingen beide teams er weer flink voor. De verdediging heeft hard z’n best gedaan wat resulteerde in een aantal fantatische crashes. In de laatste minuut van de wedstrijd kwam er nog een mooi goal van Geerte vanuit een free possion. De wedstrijd eindigde met 20 – 5 voor Amsterdam. Al met al een leuke fanatieke wedstrijd, waar we trots op mogen zijn! Amsterdam bedankt!!