Keizerstad Kannibalz

Tweede Bekerdag Dames

Deze zondag mochten we lekker vroeg afreizen naar Utrecht voor de bekerwedstrijden. Hier gingen we vanuit de Kannibalz met twee vrouwenteams naartoe, een team gemixt met de burgertak en het dames 3 team. Voor Dames 3 was dit de eerste echte keer dat ze in aanraking kwamen met de beker. Ook was dit voor hun ook de eerste keer wedstrijden spelen. Het gemixte team staat nog in aanmerking om de beker te winnen.

Als eerste moest het gemixte team spele tegen de Domstad Dino’s. Dit is en sterk trainingsteam uit Utrecht met ervaren spelers die geen competitie meer spelen. De eerste helft verloop best soepel voor onze dames en we stonden in de rust ook best wel voor. De tweede helft leek utrecht wakker te worden en kwamen ze sterk terug. Uiteindelijk hebben onze Kannibalen met 10-5 gewonnen.

Na een pauze waarin de herenteams Knights en de Amsterdam Lions speelden moesten onze teams het tegen elkaar opnemen. Dames 3 stond erg goed te verdedigen en wist het andere team flink af te remmen. Het gemixte team was echter te sterk voor hun en hebben met 12-0 gewonnen.

Wat niet over onze Kannibalz gaat maar wat wel de moeite waard is om te noemen. In de wedstrijd Amsterdam vs de Domstad Dinos had op het allerlaatste moment de goalie gescoord door de bal vanuit haar goal helemaal naar voren te pasen in de hoop dat de aanval er nog iets mee kon. Deze bal werd niet gevangen en stuiterede zo het goal van de Dinos in wat voor de gelijkmaker zou tellen. Echter werd dit goal afgekeurd omdat de goalie niet mag scoren. Ondanks dat was het toch wel een heel mooi puntje!

Na lekker in de zon te hebben gezeten moest het gemixte team weer naar binnen om te strijden tegen Amsterdam. Amsterdam heeft een paar hele sterke verdedigers in het team die het onze dames lastig maakte om te scoren. We stonden de hele wedstrijd voor maar op het laatste moment werd de gelijkmaker gemaakt door Amsterdam waardoor de eindstand 8-8 is geworden.

Nu was het weer tijd aan dames 3 om te laten zien wat ze afgelopen jaar hebben geleerd. Zij moesten spelen tegen de Domstad Dino’s en kregen versterking van het gemixte team. De verdediging stond weer eens te shinen. De crashes waren er en het de defense stond georganiseerd. Ook had de goalie Sophie mooie saves. In de eerste helft leek het gelijk op te gaan en stonden ze in de rust 3-2 achter. In de tweede helft kwam Utrecht weer sterk terug en heeft dames 3 uiteindelijk verloren met 7-3

De laatste wedstrijd van de dag moet dames 3 het opnemen tegen de Amsterdam Lions. Hun sterke ervaren verdedigers waren fel en maakten het de dames 3 speelsters niet makkelijk. De hele dag had dames 3 vooruitgang laten zien en dat was ook in deze wedstrijd te merken. De crashes waren er en waren ook echt mooi. Iedereen dekte haar mannetje  en waren fel op de groundballs. Het was niet te zien dat deze meiden dit jaar begonnen zijn met lacrosse! Uiteindelijk hebben ze 12-0 verloren wat je tegen deze tegenstander als een ware winst kan zien!

Het was een leuke lacrosse dag met prachtig weer. Het gemixte team is nog steeds in de running voor de beker en staat als het goed is bovenaan. We kijken nu al uit naar 14 april!